Смъртта на Nipsey Hussle предизвика огромен интерес към музиката му

Над 100 млн. души са потърсили песните му в платформите за стрийм

09:04 | 4 април 2019
Автор: Георги Карамфилов
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Американският рапър Nipsey Hussle бе убит миналата събота в Лос Анджелис, но от тогава насам популярността на изпълнителя е скочила с 1773%, благодарение на платформите за музикален стрийминг, пише Billboard.

В шоубизнеса традиционно се стига до подобни феномени, когато се случи такава трагедия. Фенските маси се активизират от чувство за носталгия и съпричастност към трагедията, а в крайна сметка печелившите са продуцентските компании.

В първите дни след новината за смъртта на Nipsey общо 101,5 млн. души са привлечени към най-големите платформи за музикално и видео съдържание (Spotify, YouTube, SoundCloud и др.). С най-голям интерес се ползват парчетата „Rocks in the Middle“ (11,8 млн. души), „Dedication“ (9,6 млн.) и „Double Up“ (8,5 млн.).

Традиционната седмична класация на Billboard за най-популярните музикални албуми със сигурност ще включва албума „Victory Lap“. Прогнозите са дори, че той ще бъде в челната петица.

Полицията в ЛА има заподозрян за убийството на 33-годишния рапър. Това е 29-годишният Ерик Холдър. Съдът в Калифорния му наложи гаранция в размер на 7 млн. долара, което означава, че той най-вероятно ще прекара дните си преди делото в ареста.