Британски министър подаде оставка преди срещата между Мей и Корбин

Според Найджъл Адамс премиерът не успява да осигури на гражданите Brexit, за който те са гласували

13:42 | 3 април 2019
Обновен: 04:52 | 4 юни 2020
Протестиращ пред парламента в Лондон носи золунг "Къде е Джеръми Корбин?". Лондон. 14 февруари 2019. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Заместник-министърът за Уелс Найджъл Адамс обяви в Twitter, че подава оставка заради решенията, взети по време на последната среща на британския кабинет във вторник, съобщава Bloomberg.

В писмо до премиерът Тереза Мей Адамс пише, че правителството се е провалило в осигуряването на „Brexit, за който хората гласуваха“ и е увеличило риска от „бедствието на управлението на Корбин“, който е лидер на опозиционната Лейбъристка партия в Кралството.

Предстои премиерът Мей да се срещне с Джеръми Корбин в сряда в опит за постигането на компромис за начина, по който Великобритания ще се раздели с Европейския съюз (ЕС), като очакванията са той да включва запазване на близките отношения на Кралството с блока, което всъщност разгневи желаещите „твърд“ Brexit.

Според британския министър по въпросите на Brexit Стив Баркли не е сигурно дали резултатът от срещата между Мей и Корбин ще е опит за промяна на политическата декларация за бъдещите отношения с ЕС, която формира част от споразумението за Brexit.

“Предстоят дискусии по темата”, добави той, като отбеляза, че ЕС вече е посочил желанието си за бързи изменения в декларацията при необходимост.