McDonald's придобива Dynamic Yield за 300 милиона

Целта на компанията е да се подобри услугата за drive-thru

15:52 | 26 март 2019
McDonald's придобива Dynamic Yield за 300 милиона

McDonald’s се готви за най-голямата си сделка за последните 20 години, инвестирайки 300 млн. долара в технологичната компания Dynamic Yield.

Ресторантьорският франчайз гигант цели да подобри услугата си drive-thru, като въведе технология, която отговаря на специфичните желания на всеки един отделен клиент без това да отнема излишно от времето му. Именно в подобен аспект се развива Dynamic Yield през последните 7 години от основаването си.

Инвестицията на McDonald’s е част от плана за цялостно развитие на ресторантите в Америка, възлизащ на обща стойност 1 млрд. долара. Планираните промени са насочени изцяло в улеснението на клиентите. Вече има функциониращи лафки за самообслужване, дигитални менюта и мобилна апликация, които правят бързото хранене още по-бързо.

Ръководството на Dynamic Yield е останало доволно, че асимилацията няма да се отрази на досегашните отношения със стари свои клиенти. Компанията майка заявява намеренията си да разширява своето портофлио. Дигиталните технологии винаги са добра идея.

След като повече от 2000 ресторанта в САЩ претърпят своята трансформация, McDonald’s ще продължи с подобренията и зад граница.