Призовават опозицията във Венецуела да се откаже от условията за начало на диалог

Вицепрезидентът Делси Родригес отбеляза, че президентът Никола Мадуро постоянно призовава опозицията за диалог

13:40 | 4 март 2019
Обновен: 08:30 | 5 юни 2020
Снимка: Pixabay

Венецуелската опозиция трябва да се откаже от поставянето на условия за да започне диалог с властите. Президентът Николас Мадуро призовава за това опозицията, включително лидера й Хуан Гуайо, заяви в понеделник изпълнителният вицепрезидент на Венецуела Делси Родригес в интервю за телевизия Русия-24, посочва ТАСС.

"Президентът Никола Мадуро постоянно призовава опозицията за диалог. Имаше повече от 400 призиви за диалог, включително към този човек Гуайдо, който сега се подиграва, пътува по света и крещи, че е президент на Венецуела. И единственото условие за такъв диалог е липсата на предварителни условия. Ние, венецуелците, трябва да седнем на масата за преговори и да решаваме сами, без външна намеса, "каза Родригес.

На 23 януари Гуайдо обяви, че е действащ президент. Съединените щати го признаха за временен държавен глава, към тях се присъединиха страните от групата Лима (с изключение на Мексико), Организацията на американските държави и редица европейски страни. Президентът Никола Мадуро описа инцидента като опит за преврат. Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Ел Салвадор, Сирия и Турция изразиха своята подкрепа за това, припомня ТАСС.