Apple наема инженери от британската компания Dialog

Американският технологичен гигант придобива и някои от патентите и съоръженията на базираната в Рединг компания

14:21 | 11 октомври 2018
Осветеното лого на Apple в нов магазин на компанията на Michigan Avenue по време на откриването му в Чикаго, Илинойс, 20 октомври 2017. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg
Осветеното лого на Apple в нов магазин на компанията на Michigan Avenue по време на откриването му в Чикаго, Илинойс, 20 октомври 2017. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple добавя нови 300 компютърни инженери в екипа си след сделка за наемането им от един от британските си доставчици на чипове, предава BBC.

Apple ще плати на Dialog Semiconductor 300 млн. долара за наемането на служителите и някои от патентите и съоръженията на базираната в Рединг компания.

Американският концерн от Купертино отдавна използва продуктите на Dialog за наблюдение и контрол на консумацията на електроенергия в своите iPhones и iPads.

„Dialog има дълга практика в разработката на чипове и сме горди, че имаме тази талантлива група от служители, които вече дълго време подкрепяха продуктите ни, работещи в момента директно за Apple“, посочва старши вицепрезидентът на компанията за хардуерните технологии Джони Сроуджи.

През миналия ноември се появиха слухове, че Apple планира да преустанови работата си с Dialog, което доведе до поевтиняването на акциите на компанията с 20%.

Към момента тези слухове са опровергани от информацията, че американският технологичен концерн е заплатил 300 млн. долара, за да си гарантира съвместна работа с Dialog и в следващите 3 години.

От Dialog посочиха, че се очаква настоящата сделка да бъде приключена през първите 6 месеца на 2019 г.

В резултат на изявлението акциите на компанията се изстреляха с повече от 26%.