Renault въведе отстъпки за купувачите на електромобили в Германия

Германците, решили да се разделят със старите си дизелови автомобили, ще спестят между 2 и 10 хил. евро при покупката на електромобил на френския концерн

16:00 | 9 октомври 2018
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Френският гигант Renault стана първият чуждестранен производител на пазара в Германия, който предлага отстъпки от новите си модели на купувачи, решили да се разделят със старите си и замърсяващи дизели, пише Automedia.bg

Отстъпките са в размер между 2000 и 10 000 евро за дизели, отговарящи на Euro 5 или по-нисък стандарт.

Компании, анализиращи пазара на нови коли в Германия, вече посочиха, че електрическият субкомпактен модел Zoe е сред най-интересните предложения на французите. 

Сходна програма въведе и японската марка на Renault – Nissan. Новото поколение на електрическия Leaf регистрира успешни продажби в цял свят, а компанията добавя и общо почти 5400 евро намаление от цената за потребителите при покупката ѝ и отказ от дизелов автомобил. 2000 евро от тях са като бонус за опазване на околната среда, а останалите са по програмата Nissan Elektrobonus. 

Предполага се, че с оглед на затягането на режима за достъп на дизели във все повече германски градове и другите компании, които продават електромобили, също ще стартират по-агресивни акции, насочени към купувачите, за да направят колите на ток по-атрактивни.

Повече новини от света на автомобилите четете на Automedia.bg.