Меркел отново подчерта подкрепата си за намирането на общоевропейски подход към миграцията

Германският канцлер отговори на въпросите на присъстващите на среща в кметството в град Йена

12:30 | 15 август 2018
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта подкрепата си за намирането на общоевропейски подход към миграцията в отговорите си на въпроси на присъстващите на среща в кметството в град Йена, предаде DPA.

В източногерманския град Йена Меркел отговори на въпроси на някои от присъстващите. Тя заяви, че на европейско равнище политическият център носи отговорност не само да критикува, а трябва и да създаде нещо. "Европа нe може просто да прави това, което е правилно според Германия", добави канцлерът.

Меркел подчерта, че демокрацията включва не само решенията на мнозинството, а и защитата на малцинствата. "Европа ще успее само ако кажем: горди сме да сме различни. Не искаме всички да станат еднакви", заяви тя.

Давайки пример за европейски подход към миграционната политика, тя заяви, че правителството на африканската страна Нигер, преходна за мигрантите, в момента работи заедно с Италия, Франция и Европейската комисия, за да се бори с трафикантите.

Меркел потвърди и подкрепата си за бюджет на еврозоната, като заяви: "При определени условия мога да си го представя". Тя обаче се отнесе скептично към идеята за финансов министър на еврозоната.

Вижте на Investor.bg очакванията на германския канцлер за Brexit.