Volkswagen изтегля 124 хил. електрически и хибридни коли заради канцерогенен материал

За тази мярка настоява Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA)

17:30 | 12 август 2018
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител Volkswagen още не се е възстановил от скандала с манипулираните дизелови двигатели от 2015 г. , но е на път да се забърка в нов, който също може да има сериозни последици, съобщава немското издание Wirtschaftswoche.


След Дизеглейт компанията обяви, че се насочва към развитие на електромобили и хибриди, за да се подготви за бъдещето и да се опита да изчисти света от замърсяване. Оказва се обаче, че предстои изтлеглянето на 124 000 електрически и хибридни коли на марката, като за това настоява Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA).

Според информацията на медиите, проблемът е в системите за зареждане на автомобилите, които съдържат канцерогенен метал. Акцията вероятно ще бъде разширена и ще засегне моделите на ток на още два производителя - Audi и Porsche.

Официално от Volkswagen все още не са обявили сервизна акция заради проблема, така че производството на електромобили и хибриди ще продължи. Още повече, че инженерите на компанията вече са заменили кадмия с друг материал, който е безопасен за хората. 

Вижте повече на Automedia.bg.