Мачът между Джошуа и Фюри ще счупи рекорди

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, Бизнес старт, 29.01.2021

12:02 | 29 януари 2021
Обновен: 12:02 | 29 януари 2021
Автор: Димитър Баларев

Дългоочакваният мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри за обединителната битка в тежка категория ще донесе огромни приходи за двамата. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Гостът каза, че преговорите между двамата са в решителна фаза и американския промоутър Боб Аръм е заявил, че целевият период за сблъска е края на месец май.

"Легендарният импресарио призна и за умопомрачителните 200 милиона долара, които боксьорите ще си поделят поравно. За сравнение, най-добре платеният спортист за 2020 г. Роджър Федерер спечели 106 млн. долара преди данъчно облагане. Ако не беше пандемията от коронавирус, британците сигурно щяха да се доближат до абсолютния рекорд, който е от 2015 г. Тогава Флойд Мейуедър и Мани Пакиао буквално бяха залети с пари, след като спечелиха около 400 млн. долара, разделени 60 на 40 в полза на знаменития американец. Между Фюри и Джошуа със сигурност ще има и реванш, който може да се проведе още в края на тази година и това ще доведе до допълнителни приходи", каза още Коларов.

"За големия мач още няма локация, но организаторите ще се опитат да го проведат на Острова. Очаква се до тогава процентът на ваксинирани да се е увеличил многократно. Това ще позволи на феновете да изпълнят трибуните, както подобава. Другите варианти са Близкия изток или Азия", добави гостът.

Целия разговор може да видите във видеото. В него гостът говори и за мача на Тервел Пулев срещу намибиеца Викапита Мероро, който е тази вечер.