Най-волатилните акции в Азия днес, 11.04.2016

Коментар на Енджи Лау, Хайди Лун, Ивон Ман и Шери Ан

10:05 | 11 април 2016
Автор: Ивайло Лаков
Графика на най-волатилните акции в Азия за днес снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Графика на най-волатилните акции в Азия за днес снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес не е много добър ден, нали?

Не, аз също не съм много добре, защото акцията ми едва се движи... явно следва тенденцията. Виждаме, че е спаднала с около 1/3% след като Hyundai America изтегля 173 000 автомобила от модела Sonata. Това става, защото според Националната администрация за пътна безопасност на САЩ, колите имат проблем със сервоусилвателя на системата за управление. Около 1/3 от продажбите на компанията идват от Америка, това може би е една от причините с акцията да не се случва почти нищо.

Да, така е, но вдигнете ръцете си за Ardent Leisure Group…

Дали хората започнаха да свикват с тези изтегляния и затова те нямат такъв ефект?

Критика ли чувам?

Говори се, че автопроизводителите имат толкова голям пазарен дял и според Korea Time, Hyundai Motor и техният партньор Kia ще продадат повече автомобили от 17 европейски автомобилни производители взети заедно.

Моята акция беше близо, е може би не чак толкова близо. Е, по-близо от тази на Ивон. Ardent Leisure, които притежават Dreamworld, както и WhiteWater World в Куинсленд, ако ви трябва идея за почивка, знам, че напоследък пътуваш с деца. Всички слухове за потенциално изкупуване от американски групи се отразяват добре на акцията.

Поздрав и за Шери!

Felissimo са нагоре с 5% и прогнозират, че печалбите им ще скочат с 87%, планират и обратно изкупуване на до 33% от акциите си. Имайки предвид, че акцията им не се движи много, бих казала, че това е доста изразителна победа.

Заслужавам потупване по рамото!

5% за Felissimo, прекрасно!