Panasonic прогнозира печалби от партньорството си с Tesla

Технологичен коментар на Емили Чанг

12:58 | 1 ноември 2018
Обновен: 12:58 | 1 ноември 2018
Литиево-йонни, презареждащи се батерии на Panasonic Corp., показани на на Изложбата за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, Невада. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Литиево-йонни, презареждащи се батерии на Panasonic Corp., показани на на Изложбата за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, Невада. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Изключителният доставчик на автомобилни батерии за най-продавания модел на Tesla - Panasonic, обяви по време на брифинг на компанията в сряда, че партньорството му за доставка на батерии с Tesla  ще се отрази положително на печалбите през започващото тримесечие. Японската компания е предложила да добави три производствени линии към гигафабриката на Tesla в Невада към края на годината.

От Bloomberg съобщават, че в момента японската компания планира да завърши плана предсрочно, каза ръководителя на Panasonic Юшио Ито в интервю във вторник. Ито не даде точна дата за отварянето на съоръжението, което ще захранва Model 3 на Tesla. Емили Чанг напомни, че залогът на на Panasonic върху Tesla е постоянен източник на безпокойство за инвеститорите след забавянията в производството на Model 3 и непредсказуемото поведение на Илон Мъск.

Мобилната компания Sprint надмина инвеститорските очаквания, макар че загуби голям брой телефонни абонати. Оптимизмът на инвеститорите се възроди, след като компанията съобщи, че има предложение за сливане с T-Mobile на стойност от 26,5 млрд. долара. Sprint е най-малкият от четирите водещи безжични оператори в Съединените щати, който за първи път от три години изгуби абонати. Въпреки това общият брой на новите месечни потребители за второто тримесечие на годината е 109 хил. 

KKR инвестира 145 милн. долара в най-голямата компанията за недвижимо имущество в югоизточна Азия Property GuruФинансирането от Серия D ще помогне на Property Guru да поеме пълен контрол над ръководството на виетнамския сайт за недвижимо имущество Batdongsan.com.vn. Парите се предвиждат и за изследване на други бизнеси като бизнесите за ипотечното финансиране. Други инвестиции на KKR в югоизточния регион на Азия включват индонезийския гигант за споделено пътуване Go Jek и услугата за дигитални плащания Voyager Innovations от Филипините. 

Повече по от репортажа гледайте във видеото.