Настоящият по-бърз темп на инфлацията ще се успокои

Прогноза на изпълнителния директор и ръководител на акциите на развиващите се пазари на DWS APAC, Шон Тейлър

17:05 | 22 май 2018
Photo by Carlos Muza on Unsplash
Photo by Carlos Muza on Unsplash

Лихвите ще се покачат, каза за Bloomberg Шон Тейлър. Още две потенциални увеличения се очакват до края на годината, а пазарът на облигации с инвестиционен рейтинг в САЩ ще се стабилизира.

Това се дължи на благоприятната към силна корпоративна среда на пазара. Възможности за изкупуване ще се появявят след преминаване на настоящия период, смята той. 

Положителните новини идват и от пазара на акциите:

"Имаме по-ниска експозиция към САЩ, но по-висока към международните активи. Основната ни теза наистина е повлияна от 15-процентния ръст на печалбите от акциите тази година и заедно с развиващите се пазари, Европа и Япония също ще наваксат."

Въпреки смелата прогноза през следващия месец нестабилността ще се увеличи, което е съвсем нормално предвид наближаването на летния сезон.

Като цяло нещата се стабилизират, убеден е Тейлър.

"Мислим, че инфлацията ще се покачва постепенно, но няма да изчезне поради структурни причини. Гледайки в момента, тя се покачва малко по-бързо отколкото през последните шест месеца, но очаквам, че това ще спре и ще тръгне надолу."

Според изпълнителния директор и ръководител на акциите на развиващи се пазари по-силният долар ще облекчи тези притеснения.

Повече по темата ще научите от видеото.