Какви са новите тенденции в бизнеса със спортни облекла?

Васка Бакларова, генерален мениджър, VIOMODA, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 13.04.2021

20:02 | 13 април 2021
Автор: Севделина Илиева

Само за шест години, откакто същестува в България, компанията VIOMODA се разраства от 10 до 300 души. Първоначалната идея била за фирма с до 50 служители и производство на бутикови облекла. Основните пазари към днешна дата, с които работи VIOMODA, са Европа и Азия. Васка Бакларова, генерален мениджър на компанията, разказва за бизнеса в Пловдив, Чирпан и Кричим и защо са избрани именно тези градове в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

„Разширявайки екипа ни, започнахме да набираме служители от областта (Пловдив) и виждайки, че в тези градове също има голяма необходимост от работодатели, решихме първо да подпомогнем местната икономика. Така осигурихме работни места на място. Видяхме, че това е една много добра политика – да занесем работата при служителлите, а не служителите на работа“.

Спортният бранш не бе засегнат от коронавирусната криза. По думите на Васка Бакалова причината за това е невъзможността на хората да посещават други мероприятия, което им оставя спорта като единствената възможност за движение. "Респективно, това означава покупки на спортни облекла и пособия", посочи тя.

В тази ситуация компанията успява да подпомогне други 10 фирми, на които пандемията се е отразила. 

„Имаме опит с 10 фирми, за които знаем, че работят добре и сме се доверили през годините на тях. Така че сега, когато имаме повече поръчки и можем да преразпределим работата, съдействаме именно на тях, за да могат те да запазят служителите си“.

Васка Бакларова сподели в интервюто, че компанията е готова да предложи материална база на учениците, които изучават професията.

Интересен факт също е, че вече няколко години VIOMODA произвежда екипите на американския национален отбор по биатлон.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.