Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как производителите на декоративни свещи се преориентират успешно в условията на пандемия?

Маги Митова, директор маркетинг и продажби на компанията NCandles, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 31.03.2021

20:02 | 31 март 2021
Обновен: 16:47 | 2 април 2021
Автор: Николета Рилска

По време на пандемията направихме така, че тя да работи за нас. Покрихме сегмента на докоративните свещи, вече не сме насочени само към свещите за сватби и кръщенета. Това разказа Маги Митова, директор маркетинг и продажби на компанията NCandles, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.

Митова отбеляза, че след първото въвеждане на мерки за овладяване на пандемията у нас хората са започнали да отлагат събития, а компанията е взела решение да промени датата на тържествата им върху вече създадените продукти безплатно.

Тя посочи, че преместването на заниманията по йога в домовете също е нова ниша за дружеството, тъй като йога центровете обикновено търсят масов тип свещи, каквито то не предлага.

Митова разказа още, че компанията работи с качествени вносни етерични масла, чиито цени винаги са били високи. По отношение на пратките в чужбина тя заяви, че няма проблем към момента, доставките се случват в нормални времеви граници.

Корпоративните клиенти на дружеството не намаляват в условията на пандемия, но пък те свиват броя на подаръците си, стана ясно от разговора.

“Корпоративните ни клиенти все още изпращат заявки, но не правят подаръци на всички свои контрагенти, както преди, а само на тези, които са им най-важни”.

Според госта промоциите не са начин за привличане и задържане на клиенти - основна роля за това има потребителското преживяване. Тя обаче отбеляза, че липсата на такса за доставка е решение от голямо значение.

Митова добави, че до края на годината компанията планира инвестиции в подмяна на съществуващото оборудване и за закупуването на ново. За целта тя ще разчита изцяло на средства от работата на фирмата, посочи гостът.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук.