Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Български ръчно изработени бижута достигат до всяка точка на Европа и САЩ

Деяна Бешевлиева, основател и собственик на бижутерия Charms, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 21.01.2021

20:05 | 21 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

При производството на бижута в световен мащаб се използват много диаманти. Все повече хора обаче започват да ценят естествения вид на бижутата. Това заяви Деяна Бешевлиева, основател и собственик на бижутерия Charms, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

„Уникалното в моите бижута е това, че залагам на естествени материали - самородни кристали, кожа, дърво, злато, сребро“

Бешевлиева сподели, че по време на коронавируса не среща трудности в снабдяването с необходимите й материали. Но допълни, че тя основно работи по поръчка. При нея клиентите идват със собствени камъни и идеи, които тя обсъжда с тях, за да създаде наистина бижу, което подхожда на човека.

„Този сектор не беше много засегнат, защото хората не спират да радват себе си“, обясни тя.

Като пример за най-голямата си поръчки Бешевлиева даде изработката на малък шахмат от сребро, в който се е опитала да създаде две епохи – римляни срещу викинги.  

„Първото, което правя, когато получа поръчка, е да си поговоря с клиента и при това обстойно, за да изчистим идеята. Много от бижутата трябва да се моделират от восък в началото, следва изработката им и накрая се монтират камъните, което може би е най-трудното нещо“, обясни гостът.  

„В технологично отношение има много голяма модернизация в сравнение с преди няколко години, но ръчната изработка трябва да се цени. Най-добре се получава, когато се съчетаят човешкия усет и машината прецизност“.

По думите на Бешевлиева най-голямото предизвикателство, с което се е сблъсквала в кариерата си, е било да изгради собствено име.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.