Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Обсерватория за идеи 2D цели създаването на 100% биоразградима пластмаса

Ивайло Раднев, „Обсерватория за идеи 2D“, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 20. 01.2021 г.

20:05 | 22 януари 2021
Обновен: 20:09 | 22 януари 2021
Автор: Станислава Цветкова

Съветите, които получихме от страна на менторския колектив на инициативата на „Въхновяващите 5“ беше изключително ценно за компанията ни. Това заяви Ивайло Раднев, „Обсерватория за идеи 2D“, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Припомняме, че компанията е част от петте победители, които спечелиха доверието на публиката и получиха най-висока подкрепа сред над 40 иновативни бизнеса в стартъп инициативата на „Вдъхновяващите 5“.

„Обсерватория за идеи 2D“ е организация с нестопанска цел и работи изцяло на доброволни начала.

„Биопластмасата, която се ползва масово в момента, има много добавки в себе си, които не са разградими. Ние искаме да създадем изцяло нова технология, която е на ръба на науката и на бизнеса  и е 100% биоразградима“, споделя Раднев.

Обсерватория за идеи 2D е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност, което обединява своите членове за разработване и осъществяване на идеи, свързани с запознаване на децата с науката и върховите технологии, опазване на биоразнообразието, съхраняването на специфичния български бит, традиции и култура, както и активно участие и иницииране на социално значими каузи.

Освен това организацията се занимава и 3D принтирането. 

„Насочили сме се към хората, за които 3D принтирането е хоби. Има доста подобна виртуална общност в България, която наброява над 3500 души. Ние виждаме, че 3D технологията става все по-достъпна и това със сигурност е една от професиите на бъдещето“, допълва гостът.

„Имаме няколко емблематични инициативи „Звездни градове и „Училище за дронисти“ и провеждаме летни лагери за деца. Там те се запознават как ще изглежда животът след около 30 години – новите технологии, новите професии“, разказва oще Раднев.

Организацията има амбицията да се позиционира и на немския пазар.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.