Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Търпение, усилия и целеустременост са необходими за успешно бизнес начинание

Божидар Христов, създател на Streebl, Ивелина Александрова, съдружник във Vendofin, Огнян Апостолов, основател на MaxMedia System Builder, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 27.11.2020

20:05 | 27 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Търпение, усилия и целеустременост са нещата, които се изискват, за бъде постигнат успех в бизнес начинание. Около тази теза се обединиха Божидар Христов, създател на Streebl, Ивелина Александрова, съдружник във Vendofin, Огнян Апостолов, основател на MaxMedia System Builder в рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю“, с водещ Велина Велинова.

Божидар Христов, създател на Streebl

Божидар Христов, създател на Streebl, обясни, че продуктът, с който компанията кандидатства за инициативата „Вдъхновяващите 5“, са сигурни паркинги за велосипеди, като потребителите на услугите им оперират само чрез мобилно приложение.

Пандемията е накарала компанията да смени изцяло бизнес модела си - допреди са продавали станциите, а сега ги отдават под наем и дори са намалили месечните си абонаменти.

„Най-големият ни успех е, че тази година продадохме първите си две станции, като това, което е много хубаво е, че имаше наистина огромен интерес“.

Коронакризата също така е стимулирала компанията да направи изцяло свое собствено производство, стана ясно още от разговора.

Ивелина Александрова, съдружник във Vendofin

Ивелина Александрова, съдружник във Vendofin, разказа, че продуктът на компанията - кандидат за "Вдъхновяващите 5", е иновативна платформа, която се занимава с продажба на активи и вземания под формата на аукцион.

„Опитали сме се максимално всичко да става дигитално и да улесним продавач и купувач“.

По думите на Александрова ситуацията около коронавируса е повлияла позитивно на интереса към платформата на Vendofin. Въпреки че платформата първоначално е създадена като място за продажба на вземания, в момента предимно се търсят недвижими имоти, като компанията не иска да се конкурира с брокерите, а дори е отворена за сътрудничество с тях, обясни Александрова.

Огнян Апостолов, основател на MaxMedia System Builder

Продуктът, който MaxMedia System Builder предлага, е обединяване на източника на информация в случаи на сайт и мобилна апликация към него, така че когато се обновява информацията на едното място, това да става автоматично и на двете, обясни основателят на компанията Огнян Апостолов.

„Искам да изградя нещо голямо, нещо, което се ползва в световен мащаб“,

Целия разговор с тримата участници в инциативата „Вдъхновящите 5“ може да видите във видеото.

Инициативата „Вдъхновяващите 5“ ще отличи петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Решението на базата, на което ще бъдат определени победителите, е изцяло на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до 29 ноември включително, натискайки бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

Всички гости на рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю“ може да видите тук.