Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Последен шанс да подкрепите стартъп фаворитите си за „Вдъхновяващите 5“

Остава само ден до големия финал на стартъп инициативата

11:31 | 29 ноември 2020
Автор: Станислава Цветкова
Последен шанс да подкрепите стартъп фаворитите си за „Вдъхновяващите 5“

Остава само ден до големия финал на стартъп инициативата „Вдъхновяващите 5“, която ще отличи кои са петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Изборът е оставен изцяло в ръцете на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до края на деня. Това, което трябва да направите, е да натиснете бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на inspiring5.bloombergtv.bg.

Общо 33 компании от различни сфери на бизнеса стигнаха до финала на инициативата. За подкрепата на аудиторията се борят българският Али баба, производител на протеин от насекоми, образователни стартъпи и създатели на роботи, фирма за 3D принтиране и моделиране, денонощна библиотека, консултант по устойчиво развитие, система за проследяване на физическите показатели на спортистите, арт студио, първият онлайн магазин с нулев отпадък и много други. Може да ги разгледате на https://inspiring5.bloombergtv.bg/ в секция „Участници“.

Петте стартъпа, които спечелят най-много гласове от потребителите, ще имат възможността да получат съвети, препоръки и ноу-хау директно от Диана Стефанова - вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие“ във VMWare, управляващия директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил ВасилевСветозар Георгиев - съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и от архитекта и предприемач от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско - маркетингов директор на световната гейминг компания Playco и основател на компанията в Силициевата долина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му предприемачът успява да набере почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в САЩ.

Интервюта с кандидатите за вдъхновяващата петица, техните истории и мотивацията, която стои зад създаването на проектите им, може да проследите в поредицата Bloomberg TV Bulgaria Интервю, която през октомври, ноември и декември е посветена основно на предприемаческата екосистема и вдъхновяващите примери, с които инициативата на бизнес телевизията ни запознава. Всички новини около кампанията „Вдъхновяващите 5“ може да прочетете и на www.bloombergtv.bg и https://inspiring5.bloombergtv.bg/