Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се популяризира българския фолклор сред децата в условията на пандемия?

Екатерина Петрова, маркетинг експерт, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 30.10.2020

20:04 | 30 октомври 2020
Обновен: 20:18 | 30 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Малкият бизнес трябва да запази самообладание въпреки паническата ситуация и по-притеснителното настроение около пандемията. Колкото по-бързо приемем настоящата ситуация, толкова по-бързо ще намерим начин да са адаптираме към нея. Това каза Екатерина Петрова, маркетинг експерт, управител на фондация "Таратанци" в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Петрова разказа за дейността на нейната организация "Таратанци", която се занимава с популяризиране на фолклора сред децата. Тя посочи, че дейността в обичайно време се извършва на живо, но към момента обаче институцията се ориентира към онлайн модел.

“Много е трудно, много често имаме технически проблеми, които ни спъват, но се опитваме да адаптираме програмата си”, отбеляза Петрова.

Тя разказа, че организацията има четирима души основен екип и още няколко човека, които се включват в определени проекти.

Финансират се чрез продажба на продукти и проектно финансиране. 

Петрова разказа и за танцовия пъзел на организацията, който определи като удачно иновативно решение за повече спорт у дома. 

“В момента работим по създаването на апликация за добавена реалност, която ще позволи на хората да се упражняват навсякъде, където им е удобно... Това ще ни позволи да продължим да практикуваме и развиваме уменията си в народните танци в условията на социална дистанция”, коментира Велинова.

Повече вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.