Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се управлява успешно онлайн магазин?

Николай Илиев, съосновател на Cloudcart, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 26.08.20

20:32 | 26 август 2020
Обновен: 20:56 | 26 август 2020
Автор: Хюлия Айваз

Трудностите пред търговците са изключително много. Физическите бизнеси, които се трансформират в онлайн пространството, нямат никакви познания и материята им е изключително непозната. Но адаптацията към този онлайн свят е изключителна лесна. Това каза Николай Илиев, съосновател на Cloudcart, в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“Освен обучения, които ние правим и физически, и дигитално, клиентите ни имат допир до експерти в екипа ни. Привличаме все повече и повече експерти, които имат изключително много познания в интернет света и въобще в онлайн продажбите. Много пряко работим с нашите търговци. Разбираме техния бизнес, техните нужди, техните цели. След това правим план за действие, с който те могат да се адаптират изключително бързо”. 

Илиев посочи, че сред клиентите на Cloudcart са търговци от Гърция, Румъния, Германия и Великобритания.  Той добави, че фокусът на компанията няма да се измести, а по-скоро ще се разшири. 

"Започваме да работим в пазари, които са близки до българския. Целта е да помогнем на българските търговци да разширят бизнеса си и да излязат от територията на България, защото покупателната способност тук и въобще целият ни пазар е леко свит. Искаме да им предложим възможност те да продават на пазари, в които наистина могат да продават малко по-мащабно, да могат да се разгърнат и да правят повече оборот. Гръцкият и румънският пазар са следващите крачки, към които компанията ни се е фокусирала”. 

Цялото интервю вижте във видеото. 

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.