Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Експерт: Потребителите в социалните мрежи трябва да заложат на критично мислене

Мирослав Запорожанов, дигитален маркетинг стратег, Bloomberg TV интервю, 23.06.2020

20:03 | 23 юни 2020
Обновен: 10:39 | 26 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Потребителите в социалните мрежи трябва да заложат на критичното си мислене и проверката на фактите, отколкото да се доверяват сляпо на определени медии и хора, че казват винаги истината. Това мнение изрази Мирослав Запорожанов, дигитален маркетинг стратег, в предаването "Bloomberg TV интервю" с водещ Живка Попатанасова.

"Борбата с дезинформацията датира отдавна. Ние нямаме единична отправна точка за това кое е истина. Цялата борба на социалните платформи е продиктувана от политически натиск за това, че те могат да бъдат инструмент, за да се повлияе умело на масите".

Според Запорожанов младите политици започват да осъзнават силата на социалните медии.

"Но повечето политици като цяло все още залагат на традиционните медии и кампании – трудно им е да се адаптират към бързопроменящата се среда", допълва той.

Гостът не смята, че мрежите могат да балансират информацията, а по-скоро е добре да изберат тази философия, която да бъде резпрезентирана от тяхната платформа.

"Политическите реклами не могат да бъдат ограничени, въпросът е обаче в каква форма да бъдат поднесени. Тях трябва да ги има и хората да преценяват сами за себе си дали искат да ги виждат".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването Bloomberg TV интервю вижте тук.