Хаос в транспортния сектор в цяла Европа, ръст в цените на услугите

Иван Иванов, управляващ партньор в спедиторската компания "Тива Ком", Бизнес старт, 25.03.2020

09:31 | 25 март 2020

Основният проблем в момента е липсата на регулация в транспорта, трябват регулации, за да се отпушат всички задръствания, особено на Балканите. Това каза Иван Иванов, управляващ партньор в спедиторската компания "Тива Ком", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Средното преминаване през граничен пункт е по 18 часа. Това е пълен хаос. Има забавяне на доставки, има отменени доставки, има върнати, които не са успели да стигнат навреме“.

Гостът даде за пример организацията в Русия, където всеки влязъл в страната трябва да е под 14-дневна карантина, но сред изключенията попадат шофьорите. Според него това трябва да се въведе и в Европа, за да се облекчи ситуацията.

„Зелените коридори очакваме да се случат максимално бързо. Българските фирми искат приоритетно движение на стоки“, заяви Иван Иванов.

„В момента няма маршрут, по който да се минава безпрепятствeно, или ако има, то ситуацията може да се промени бързо“.

Управляващият партньор в спедиторската компания "Тива Ком" обясни, че в момента се наблюдава увеличаване на цените в транспортния сектор.

„Пазарът ще се свие през следващите месеци и ще останат тези, които са успели да се адаптират най-добре към ситуацията“.

Целия разговор гледайте във видеото.