Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Как ще се отрази втора вълна на пандемията на световните пазари?

Петър Миланов, Head of Stock trading, Георги Божидаров, старши трейдър, Димитър Калъпов, Head of trading,“Варчев Финанс”; Insider, 12.07.2020

20:45 | 12 юли 2020
Обновен: 17:25 | 14 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова

Ще има нови разпродажби на борсите при втора вълна на пандемията. Около тази позиция се обединиха Георги Божидаров, старши трейдър, и Димитър Калъпов, Head of trading, в предаването Insider с водещ Бисер Варчев.

„При втора вълна очаквам много по-сериозни разпродажби на фондовите пазари и евентуален тест на предното дъно“, обясни Димитър Калъпов. Според него обаче, ако ограничителни мерки и затварянията започнат да се връщат по света, то този спад може да се случи и по-рано от очакванията, т.е. преди есента – зимата.

„Златото продължава да върви нагоре, като се използва за хеджиране на инфлацията. Всички фактори са в полза на златото – ниски лихвени проценти, Фед печата безплатни пари“, заяви Георги Божидаров. Той е на мнение, че златото трябва да се купува при всяка корекция, но то не прави корекции.

По думите на старши трейдъра на „Варчев Финанс“ доларът не е привлекателен в момента, но ако пазарите пак се разклатят, можем да видим повишен интерес към него.

„По отношение на петролните пазари бих искал да обърна внимание, че притесненията от коронавируса започват да стават все по големи, обемите паднаха изключително много и ако нещо се случи сега, движението в цената на черното злато ще бъде много рязко“, коментира Петър Миланов, Head of Stock trading във „Варчев Финанс“.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Insider  може да гледате тук

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.