Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Анализатор: По-лесно е да емитираш дълг, отколкото да произвеждаш

Георги Христов, инвестиционен консултант и портфолио мениджър в Първа инвестиционна банка, Бисер Варчев, водещ, Insider, 21.06.2020

21:03 | 21 юни 2020
Обновен: 21:35 | 21 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Големият въпрос в момента е до колко цените на акциите са актуални и до колко са манипулирани, заяви Георги Христов, инвестиционен консултант и портфолио мениджър в Първа инвестиционна банка, в предаването „Insider“ с водещ Бисер Варчев.

„Сривът го очакваха много хора – вирусът беше само повод. Сривът на пазара беше предвидим заради натрупването на дисбаланси в последните 10 години“.

Георги Христов коментира натиска на централните банки, които излизват ликвидност чрез евтини кредити.

„Евтиният дълг, който ни залива, показва, че най-лесното нещо е да емитираш дълг, не е нужно да произвеждаш. Можеш да си седиш на дивана и да емитираш дълг“.

„Потенциал за ръст има при ценните метали. Злато и сребро поддържат едно ниво, което е достатъчно добро за един дълъг период. Останалото е въпрос на личен избор“, каза още инвестиционният консултант и портфолио мениджър в Първа инвестиционна банка.

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев представя една много интересна стратегия, която ежедневно използва за подбор на правилните акции за покупка и търговия.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всички издания на предаването Insder вижте тук.