Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Петролът с доставка през юни се очаква да продължи да поевтинява

Иво Сеизов, управител на Avisor.bg, Бисер Варчев, водещ, Insider, 26.04.2020

21:03 | 26 април 2020

Още след първоначалния спад в цената на петрола и масовото му тиражиране по медиите, много ритейл трейдъри видяха в това златна възможност и 100% сигурна печалба. Това заяви Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.  

Според него юнският контракт ще остане в низходяща треактория и цените ще продължат да се понижават. 

“След което ще наблюдавме стабилизиране на цената на юлския контракт и цени около 25 долара вследствие на премахване на карантините и поетапно възобновяване на потреблението”. 

В средносрочен план очакванията му са през август петролът да консолидира търговията си около нивата от 30 долара за барел. 

“Липсата на задълбочени познания и неразбирането на финансовия инструмент, който търгувате, може да доведе до сериозни загуби. Затова най-добрата стратегия за начинаещите трейдъри през тези дни е избягването на търговията с петрол”. 

Гост в студиото беше Иво Сеизов, управител на Avisor.bg, който коментира цените на петрола, златото и среброто. 

"Оказа се, че търговците на физически суров петрол не са готови с буфери да складират повече, отколкото им е нормално", каза той. 

Според него това е много хубаво, защото приземява целия пазар и му дава една по-реалистична картина каква част от света в момента има нужда от потребление на суров петрол и каква част от света си добавя нови количества към съответните петролни резерви.

"Явно петролните резерви на големите страни вече са запълнени с оглед подготовката за кризисна ситуация, свързана с пандемията от коронавирус. И от там нататък вече няма кой да се появи като институционален и глобален играч да пълни резерви от петрол", добави Сеизов.  

Вижте повече във видеото. 

Всимки гости на предаването "Insider" може да гледате тук.