Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Блокчейн става все по-приоритетен за инвестиционните банки

Бисер Варчев, водещ на предаването Insider; Милко Зашев, старши FX трейдър на Варчев Финанс, Insider, 14.07.2019

20:30 | 14 юли 2019
Милко Зашев, старши FX трейдър на Варчев Финанс, и Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Милко Зашев, старши FX трейдър на Варчев Финанс, и Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Динамиката в света на криптовалутите продължава да се променя с бързи темпове. Степента, с която се адаптират бизнесите и традиционната финансова система, нараства с всеки изминал месец. Биткойн отново набира сили на фона на изоставащите алткойни, докато блокчейн става все по-приоритетен за инвестиционните банки. Това каза Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

Тоукън революцията в банковата сфера, започнала от JPMorgan, намира все повече последователи, коментира Варчев.

„Докато едни вече имат почти готов койн, то други тепърва разрастват блокчейн отделите си и разкриват нови работни позиции в това направление“.

Гигантът при инвестиционните банки Goldman Sachs разкри своята нова рекламна кампания за професионално развитие в банката, която изглежда планира да „развие блокчейн повече от всякога“, отбеляза водещият.

Той посочи, че въпреки малкото коментари от страна на институцията за новите ѝ начинания, се очаква в даден момент Goldman да пусне и свой койн, следвайки примера на JPMorgan и нейния JPMCoin.

“Каквото и да си говорим, не можем да отхвърлим фактите – банковата сфера мигрира към блокчейн и тоукенизация”.

Варчев отбеляза, че на този етап изглежда крипто средата в Източна Азия най-силно развива блокчейн направлението.

„Южнокорейските Toss и LG са новите играчи на сцената, стартирайки свои собствени крипто бизнеси“.

Гост в предаването Insider тази седмица беше Милко Зашев, старши FX трейдър на Варчев Финанс, който разказа как протича един ден на професионалния трейдър.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.