Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Какво показва сезоността на пазарните трендове за юни?

Бисер Варчев, Insider, 19.06.2019

21:00 | 16 юни 2019
Обновен: 16:33 | 19 юни 2019
Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една интересна насока в пазарните трендове е повторяемоста на движенията на база сезонност. Това означава всъщност, че можем да анализираме статистически минало поведението на ценовите движения, игнорирайки пазарния шум. Темата за сезонността на пазарните трендове и как можем да печелим от тях коментира Бисер Варчев в предаването „Insider“.

Статистиката до момента сочи, че традиционно юни е лош месец за щатския долар, посочи Варчев.

Настоящото разположение на Dollar Index също сигнализира евентуални проблеми през месеца, след като Федералният резерв на САЩ изпрати „много силен сигнал“, че е готов да обмисли намаляване на лихвените проценти“.

Юни обаче е вторият най-силен месец в календара за еврото, добави той.

С началото на търговската война между САЩ и Китай през 2018 г. общата валута се представи много силно. Средната печалба за този месец през последните 10 години при нея е 0,5%“.

Английският и канадският са двата фондови пазара, които се представят зле в този период, като юни е най-лошият месец за тях, каза още Варчев. 

Друга тема, на която водещият се спря, е за дигиталната валута лайткойн.

Валутата е четвърта по пазарен дял в крипто света с текуща пазарна капитализация от над 8,5 млрд. долара... Мнозина забравят, че ралито при дигиталните валути от декември миналата година всъщност започна от лайткойн... Фундаментално лайткойн мрежата се е превърнала към момента в най-сигурната блокчейн структрура, което именно задава бичият тласък на крипто актива“.

Варчев коментира и новостите в крипто вселената.

Щатската борса NASDAQ и доставчикът на крипто данни CryptoCompare обявиха партнъорство за разработването на крипто продукт, насочен специално към институционалните играчи. Новия продукт ще е наличен на собствената платформа на NASDAQ – Quandl“.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Повече по темата вижте във видео материала.