Ректорът на ТУ-София: Ще провеждаме кандидатстудентските изпити по два начина

Проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, Смарт час, 25.05.2020

20:47 | 25 май 2020

Няма увеличение на таксите за студентите при нас, те остават на старите нива. Това заяви проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, в предаването “Смарт час” с водещ Живка Попатанасова.  

Кралов коментира отражението на коронавирусната пандемия върху дейността на университета. Той отбеляза, че за пръв път ТУ е провел отдалечена форма на кандидатстудентски изпити, като всички те са преминали успешно.

По думите на ректора това не е единственият формат за изпитите, като предстои основен кандидатстудентски изпит, който ще бъде присъствен. “Има възможност за кандидатстване с оценки от дипломи и матури, дава се възможност на всеки да се изяви по най-добрия начин”, добави гостът.

“Отзивите от предварителните кандидатстудентски изпити са повече от положителни”.

Кралов отбеляза, че при организацията на присъствените изпити са предприети всички изисквани противоепидемични мерки. “На първо място от значение са животът и здравето на всички”, заяви той.

По отношение на промените при кандидатстването ректорът обясни, че единствено е добавена възможността кандидат-студентите да предоставят дипломите си за средно образование при записването, а не преди самия изпит. “Всички останали условия ще бъдат такива, каквито бяха обявени предварително”, каза Кралов.

Той добави, че изпитната сесия за настоящите студенти също е организирана в дистанционна и присъствена форма.

Вижте целия разговор във видеото.

Видеа с всички гости на “Смарт час” може да гледате тук.