Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Как дизайн мисленето помага на децата да бъдат по-адаптивни?

Георги Камов, съосновател на Red Paper Plane, Смарт час, 02.12.2019

20:30 | 2 декември 2019
Георги Камов, съосновател на Red Paper Plane. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Георги Камов, съосновател на Red Paper Plane. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От децата в днешно време се изисква да са все по-гъвкави, адаптивни и да търсят нови подходи, коментира Георги Камов, съосновател на Red Paper Plane, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"Идеята за проекта Red Paper Plane се роди преди четири години. С моята съпруга помагаме на компании да станат по-иновативни, използвайки иновативни методи. Решихме да използваме дизайн мисленето в работата с малките. Направихме проекти, разпределени като мисии".

"За децата е много важно да ги потопиш в някаква тема и да влязат в роля. За родителите мисиите са над 50. Последната беше "Добро утро", където целта е да направим проблемните утрини по-добри за всички. Детето има водеща роля, а родителят помага в последователността на стъпките", посочи гостът.

"Когато играем на настолна игра, винаги има победители и загубили и всеки го приема различно, докато при нас е много по-екипно", отбеляза още Георги Камов.

"Ролята на технологиите постоянно е предмет на дискусии. Все по-ниска е възрастта, в което децата имат досег до тях".

Камов подчерта, че в рамките на мащабно изследване за САЩ наскоро е било акцентирано как влияе на мозъчното развитие честата употреба на дигитални устройства.

"Един от парадоксите на родителството е, че когато децата пораснат, тогава много родителите се сещат, че трябва да има обръщат внимание".

Според госта критериите за добро образование са до голяма степен същите като от миналия век.