ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Инфлацията достигна и до интериорния дизайн

Виктория Памукова и Евгения Русоканска, основатели и собственици на интериорно студио „Албертин“, ИмоТиТе, 6.06.2021 г.

21:15 | 6 юни 2021
Обновен: 13:06 | 7 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Поскъпването при суровините и строителните материали достигна и до интериорния дизайн. Има материали, изделия и елементи, чиято цена се вдигна 2-3 пъти в последните месеци. Преди дни определени метални изделия поскъпнаха с 20% в рамките на няколко часа и това наложи прекалкулиране на разходите за конкретен проект. Това заявиха Виктория Памукова и Евгения Русоканска, основатели и собственици на интериорно студио „Албертин“, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Пандемията увеличи интереса към нашата дейност, но предизвика и проблеми с доставките на определени материали. Имаше случаи, при които закъсненията бяха с месеци, обясни Памукова. Студиото работи с готова продукция от Италия и Франция.

Зелените цели, амбиции и политики на Европейския съюз се отразяват на интериорния дизайн в България, но с бавни темпове. Проблемът е, че „зеленото“ оскъпява проектите, обясни Русоканска.

Повечето клиенти в България са комерсиални – търсят комфорт, визия, лукс, което не винаги е природосъобразно или енергоспестяващо, добави Памукова.

Търпение и доверие – това е нужно, за да се възпита култура у българите и те да ползват професионалисти, когато променят интериора вкъщи, обясниха събеседниците.

Как пандемията повлия на работата на интериорните дизайнери?

Какво дефинира луксозния жилищен интериор в България?

Как се създава настроение при оформяне на вътрешно жилищно пространство?

Вижте отговорите във видеото.

Всички гости на предаването "ИмоТиТе" – гледайте тук.