Какво да четем това лято: топ 12 на книгите в Amazon за август

Редакторите на популярната пларформа представят списък с водещите заглавия за този месец

16:50 | 5 август 2020
Обновен: 17:03 | 5 август 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Горещите ваканционни дни на август вече са тук, а редакторите на Amazon подбраха списък с 12 заглавия, които да помогнат на читателите да изберат следващата си книга. 

Ето и кои са те:

Migrations, Charlotte

Migrations, Charlotte McConaghy. Снимка: Amazon

Migrations на Charlotte McConaghy - книгата разказва за жена, която отива до края на Земята в търсене на себе си и за да проследи вероятно последната миграция на арктическите рибарки - птици, които летят от единия до другия полюс всяка година. Тя, също така, е за любовта, пътешествията, климатичните промени и случващото се, когато човек реши да избяга от миналото си, насочвайки се обаче право към него. 

Luster, Raven

Luster, Raven Leilani. Снимка: Amazon    

Luster на Raven Leilani - животът на двадесет и няколко годишната Еди може би е познат за мнозина. Тя живее в Ню Йорк, в не особено добър квартал и апартамент, който дели със съквартирантка. Когато читателите се запознават с нея тя има нископлатена работа в издателство, докато не я уволняват. Еди има отношения с доста по-възрастния от нея Ерик, който е в отворен брак със съпругата си Ребека. Ерик и Ребека са бели, но имат осиновена чернокожа дъщеря на 12 години. Когато Ребека кани Еди (също чернокожа) да заживее в дома им, нещата далеч вече няма да звучат така познато на читателя.

 Memoriаl

 Memoriаl Drive: A Daughter's Memoir, Natasha Trethewey. Снимка: Amazon

Memoriаl Drive: A Daughter's Memoir на Natasha Trethewey - авторът на романа, носител на награда “Пулицър”, растърсва читателите си, разказвайки какво е да растеш с чернокожа майка и бял баща и за трагедията да загубиш майка си на едва 19 години. 

Caste

Caste: The Origins of Our Discontents, Isabel Wilkerson. Снимка: Amazon    

Caste: The Origins of Our Discontents на Isabel Wilkerson - книгата разказва за кастовата система, която е формирала Америка и за начина, по който животът ни днес все още е зависим от йерархията в човешките разделения. 

Sweet Sorrow,

Sweet Sorrow, David Nicholls. Снимка: Amazon    

Sweet Sorrow на David Nicholls - през 1997 г. Чарли Луис е типът момче, който е трудно да запомним от училищните снимки. Той не се представя добре на изпитите, а у дома се грижи за баща си, като гледа на бъдещето със страх. Тогава в живота му се появява Фран Фишър и Чарли започва да се надява. За да бъде с Фран обаче, Чарли трябва да се изправи пред предизвикателство, което може да му коства уважението на приятелите му и да го накара да се промени коренно. Книгата е определяна като трогателна, смешма, омагьосваща, разказваща за пътя към зрялата възраст и за първата любов. 

The Eighth

The Eighth Detective, Alex Pavesi. Снимка: Amazon

The Eighth Detective на Alex Pavesi - романът е любовно писмо до класическите истории за детективи с модерна нотка, където нищо не е такова, каквото изглежда, и доказва, че решаването на най-големите мистерии трябва да наруши всички правила. 

A Mind

A Mind Spread Out on the Ground, Alicia Elliott. Снимка: Amazon    

A Mind Spread Out on the Ground на Alicia Elliott - смел и задълбочен роман за травмите, за расизма, за подтисничеството в Северна Америка. Романът е бестселър в Канада. 

Wandering in

Wandering in Strange Lands: A Daughter of the Great Migration Reclaims Her Roots, Morgan Jerkins. Снимка: Amazon    

Wandering in Strange Lands: A Daughter of the Great Migration Reclaims Her Roots на Morgan Jerkins - между 1916 и 1970 г. шест милиона чернокожи американци напускат домовете си в южните селски райони, насочвайки се на север и запад в рамките на движение, станало известно като Голямата миграция. Но докато това събитие преобразява Америка и предоставя на чернокожите нови икономически възможности, то също ги отдалечава от корените им, от земята им и отнема чувството им за идентичност.

Midnight Sun,

Midnight Sun, Stephenie Meyer. Снимка: Amazon    

Midnight Sun на Stephenie Meyer - когато Едуард Кълън и Бела Суон се срещнаха в “Здрач”, се зароди истинска любовна история. Досега обаче читателите бяха чували историята само от гледната точна на Бела. Midnight Sun разкрива и историята през погледа на Едуард. 

Winter Counts,

Winter Counts, David Heska, Wanbli Weiden. Снимка: Amazon

Winter Counts на David Heska и Wanbli Weiden - книгата е събирателна за криминалната фикция, като разглежда дълго пренебрегвана част от американския живот по заплетен и интригуващ начин. 

Vesper Flights,

Vesper Flights, Helen Macdonald. Снимка: Amazon

Vesper Flights на Helen Macdonald - животните не са създадени, за да ни учат на нещо, но винаги са го правили - най-вече по отношение на това, което си мислим, че знаем за себе си. Vesper Flights е книга за наблюдението, очарованието, времето, паметта, любовта, загубата и начина, по който градим света около нас. Движеща и откровена, лична и политическа, тя потвърждава, че авторът е един от най-добрите в описването на природата от този век. 

The Smallest

The Smallest Lights in the Universe, Sara Seager. Снимка: Amazon    

The Smallest Lights in the Universe на Sara Seager - в този забележителен мемоар астрофизик трябва да преоткрие себе си след трагедия, докато търси екзопланети и въвлича последователи в усилията си.