Raytheon и United Tech за обединението си

Грег Хейс, гл. изп. директор на United Technology и Том Кенеди, председател и гл. изп. директор на Raytheon

12:00 | 12 юни 2019
Обновен: 16:13 | 12 юни 2019
Автор: Иван Николов
Том Кенеди, председател и гл. изп. директор на Raytheon, в ляво и Грег Хейс, гл. изп. директор на United Technology, в дясно  по време на интервю за Bloomberg. 10 юни 2019. Ню Йорк.
Том Кенеди, председател и гл. изп. директор на Raytheon, в ляво и Грег Хейс, гл. изп. директор на United Technology, в дясно по време на интервю за Bloomberg. 10 юни 2019. Ню Йорк.

United Technology и Raytheon обявиха договор за обединение на 9 юни и създаването на нова компания с оценка над 100 млрд долара, по данни на Bloomberg Intelligence.

Преди очакваното приключване на сделката през първата половина на 2020, United Tech планира да отдели не-аерокосмическите операции – производствата на подемни машини и климатици.

Целта на обединението е двете компании „да издържат пред важните технологични предизвикателства като интегрират заедно цял самолет, наземните системи, комуникациите между тях, киберсигурността”, казаха двамата директори – Том Кенеди и Грег Хейс.

„Например радарите и системите за въздушен контрол на Raytheon, с Rockwell GPS сигурната позиция на самолета.. Тук става дума за свързан самолет. За свързана аерокосмическа екосистема. От момента на резервация на билета до полета и излитането. Става дума за контрол на информацията по сигурен начин. Така че полетите да станат по-безопасни”, каза Грег Хейс, гл. изп. директор на United Technology, който ще оглави обединената компания.

„Първо, това е синергия на разходите .. 1 млрд долара брутна годишна синергия, която ще настъпи 4г след затваряне на сливането. Половината от този милиард ще се върне при клиентите ни от Министерството на отбраната.

Това са около 500 млрд долара спестени на година след този 4-годишен период.

Това е голям плюс за клиентите ни от военната индустрия”, каза Том Кенеди, председател и гл. изп. директор на Raytheon, който ще бъде председател на борда на новата компания.

Чуйте още в интервюто на Bloomberg от Ню Йорк.