Нюйоркският Daily News прави съкращения

Репортаж на Bloomberg TicToc

12:49 | 24 юли 2018
Автор: Иван Николов
Офисът на Daily News в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV скрийншот
Офисът на Daily News в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV скрийншот

Нюйоркският Daily News планира да съкрати около половината от редакционния си екип, драстична мярка, която показва, че предизвикателствата за вестникарската индустрия остават, съобщава Bloomberg.

Сред служителите, които бяха освободени е главният редактор Джим Рич, който ще бъде заменен от Робърт Йорк, редакторът на Morning Call в Алънтаун, Пенсилвания, показва вътрешен мейл, изпратен до служителите от Tronc, която е собственик на двата вестника.

В бъдеще Daily News ще отразява само водещите новини – особено в областта на криминалните новини и правосъдие. В нюзрума на Daily News миналата година работеха около 85 души според NY Post.

Губернаторът на Ню Йорк Ендрю Куомо предложи помощ за избягване на съкращенията като нарече вестника „един от гигантите на националната журналистика”.

През септември миналата година Trunc купи NY Daily News за 1 долар и пое управлението на вестника, който му даде големи възможности за национална реклама и добави ценен актив в порфтолиото му на големи медийни пазари, включително и Чикаго.