Борисов: Хотел на Лъвов мост е под карантина заради туристи от Банско

До момента въпросният хотел е поставен под наблюдение и е затворен, подчерта премиерът.

21:27 | 17 март 2020
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Хотел при столичния мост „Лъвов мост“ е затворен и поставен под карантина заради докарани и настанени чуждестранни туристи, заяви по време на извънреден брифинг българският министър-председател Бойко Борисов, предава Investor.bg.

Туристите са от Банско и са британски граждани. До момента въпросният хотел е поставен под наблюдение и е затворен, подчерта премиерът. 

България и действията, които страната предприе в борбата за ограничаване на разпространението на коронавируса, служат за пример за останалите страни в Европа, заяви Борисов.

Той отправи критики към чуждестранните туристи и техните страни заради случаите на разпространение на заразата в Банско, посочвайки, че ако те не ценят своето здраве, трябва да ценят това на другите хора.

Борисов подчерта, че за момент най-доброто и единствено лекарство в момента срещу коронавируса е асоциализацията на гражданите.

„По един човек да влиза в магазин. Максимум по двама възрастни“, заяви премиерът.

Той посочи, че правителството чака решението на Европейската комисия (ЕК) относно затварянето на границите на Европейския съюз (ЕС) за граждани на трети страни.

Още по темата прочетете в Investor.bg.