Николай Павлов е новият заместник-министър на младежта и спорта

До назначаването се стигна след оставката на Ваня Колева, която се оказа замесена в скандала с имотите на властта

14:06 | 3 април 2019
Обновен: 04:50 | 5 юни 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов назначи Николай Павлов на поста заместник-министър на младежта и спорта, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Павлов е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2018 година до момента, както и в периода от юни 2016 г. до февруари 2017 г. е заемал поста парламентарен секретар в Министерството на труда и социалната политика, като в същото ведомство е работил и в Главна Дирекция „Европейски фондове и международни програми и проекти“.

До назначаването на Павлов се стигна, след като по искане на премиера Борисов заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка заради участието си в скандала с имотите на властта, станал известен в медиите като „Апартаментгейт“.

Според съобщения в медиите зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е закупил от фирма „Артекс“ луксозен апартамент в столичния кв. „Изток“ на по-ниски от пазарните цени.

Скоро след това жилища в същия квартал от същата компания са купили още Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов.

Ваня Колева също е закупила апартамент в същата сграда, в която е и имотът на Цветанов, който също така е и неин кум, писа по-рано Investor.bg.