Кобрата има най-големи шансове за сблъсък с Джошуа

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 15.05.2019 г.

20:30 | 15 май 2019
Бокс Снимка: Pixabay
Бокс Снимка: Pixabay

Кубрат Пулев е фаворит за следващия голям опонент на Антъни Джошуа до края на годината, след като останалите опции практически отпаднаха, поради финансови и политически причини. Това коментират Александър Костадинов и Цветин Филипов в поредния епизод на Index Sport.

Промоутърът на британския шампион  Еди Хърн сам посочи четирите имена, с които се водят преговори, и те са Дионтей Уайлдър, Олександър Усик, Дилиан Уайт и Кобрата. „Бронзовият бомбандировач“ отпада, защото има спонсорски договори, пречещи на подобен мач поне до средата на 2020 г. Усик страда от контузия, а Уайт има непосилни финансови изисквания към щаба на Джошуа. Това оставя Кубрат Пулев като най-вероятният съперник през късната есен или ранната зима на 2019 г.

Големите спортни гиганти в лицето на Adidas и Nike отново намират място в коментарите от предаването, тъй като двете компании разгръщат още по-сериозно влиянието си на световните пазари.

Adidas финализира преговорите си с Реал Мадрид, като се очаква скоро да парафират договор до 2028 г. в размер на 120 млн. евро на сезон. На този етап само сумата подлежи на коментар от двете страни, но едва ли ще видим особени разлики в крайния вариант на споразумението.

Американският конкурент Nike на свой ред представи най-новата си разработка, а именно своето приложение Nike Fit. Целта му е да предостави възможност на потребителите сами да измерят краката си и да определят идеалния размер обувка или маратонка, които биха им паснали. Израелската компания InvertX разработва приложението с финансиране от Nike, като се очаква то да се появи на бял свят през месец юли тази година.

Ако искате да научите, защо Христо Стоичков получи лична покана от принца на Монако за участие в благотворителен мач, изгледайте видеото от предаването.