Завръщането на Зидан в Реал вдъхва надежди за нови големи постижения

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 12.03.2019

20:30 | 12 март 2019
Водещите на Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Водещите на Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Зинедин Зидан е новият треньор на Реал Мадрид. По този начин той се завръща отново в испанския клуб. Докато Зидан беше треньор на Реал, отборът спечели Шампионската лига три поредни пъти. Това каза водещият на предаването Index Sport Александър Костадинов.

„След като Зидан напусна Реал преди 10 месеца, той заяви, че ако не се отпуснат повече средства за привличането на нови играчи и не се подмлади отбора, ще започне страшна криза“.

Президентът на Реал Флорентино Перес е обещал на Зидан грандиозна селекция, която ще струва не по-малко от 350 млн. долара. Французинът е поставил условие, че иска цялата спортно-техническа дейност да извършва единствено и само той, коментира Костадинов.

Зидан се е договорил с Перес да му бъде увеличена заплатата двойно или тройно, което означава, че тя ще достига между 18 и 20 млн. долара на година, допълни той.

„Реал Мадрид имат сериозни амбиции да направят звездна селекция. Испанското списание Marca съобщава, че ръководството на действащия европейски клубен шампион е съставило трансферен списък за лятото. Кралският клуб ще търси централен защитник, ляв бранител, двама халфове и един нападател“,

обясни водещият Цветин Филипов.

Цялото предаване може да проследите във видео материала.