Водещи отбори настояват за отстраняването на Манчестър Сити от Шампионска лига

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, Index Sport, 15.11.2018

20:20 | 15 ноември 2018
Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Футболните клубове Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен искат Манчестър Сити да бъде отстранен от турнира Шампионска лига. Това каза Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Index Sport“.

Костадинов посочи, че причините Манчестър Сити да е заплашен от отпадане от турнира са комплексни. Той изтъкна съмнения за измами от страна на клуба, желанието на останалите отбори да го отстранят като конкурент, както и твърде високата сума, която английският отбор е похарчил за нови имена в редиците си.

„Големите клубове искат Манчестър сити да не участва в турнира заради нарушаване на финансовия феърплей. Като цяло МС е похарчил 1,1 млрд. евро за футболисти в последните 4 години например. Това е една огромна сума, която никои от останалите отбори в Шампионска лига не може да си позволи“.

Китайската компания Alipay, собственост на Джак Ма, е подписала споразумение за спонсорство на UEFA, посочи Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria.

„Alipay ще бъде спонсор в периода 2018 - 2026 г. Тя ще стане официален глобален доставчик на цифрови портфейли на UEFA и официален партньор на финтех в организацията“.

Вижте още новини от света на спорта във видео материала.