Кой трябва да създаде продуктите за деца онлайн, част 2

Дейвид Къркпатрик, основател и главен редактор на Techonomy

16:30 | 28 октомври 2021
Преводач: Вера Рашева

Кой трябва да създаде продуктите за деца, Дейвид? Един ръководител в Instagram се изказа публично, че независимо дали ни харесва или не, децата ползват технологичните платформи. Някой трябва да го направи. Какво мислите за този аргумент? И ако считате, че някой трябва да го направи, кой трябва да е това – Instagram, TickTock, Snap, YouTube? Или нито един от тях?

Наистина съм съгласен с опасенията, че тези компании през повечето време процедират необмислено и при цялостното преценяване на техните услуги не са помислили (с изключение на Snap) за това как тяхната структура може да повлияе на емоциите на хората и да се отрази на политическото и социалното поведение на хората.

Те се фокусират върху посещенията на страници и върху начина, по който платформата ще работи най-добре във връзка с рекламирането.

Мисля, че това, което е интересно към момента, с всичкo това изключително внимание към разкритията относно Facebook, е, че въпреки изцяло негативните разкрития, Facebook се опитва да разбере как да се подобри, какво не е наред, даже когато тези промени не са въведени.

Facebook вдига летвата за другите компании, понеже като цяло те не провеждат толкова много проучвания, за да разберат какво би трябвало да направят.