Cisco подобри прогнозата си, очаква 7% ръст на приходите

Чък Робинс, директор на Cisco

16:23 | 21 септември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Ние очакваме за следващите 4г. 5 до 7% ръст на приходите и 5-7% ръст на печалба от акция. Има два фактора, които се отразяват в краткосрочен план на печалбата от акция.

Първо, има много области, в които трябва да инвестираме. Решихме да инвестираме в нови чипове и платформи, които ще си позволят да навлезем в следващия архитектурен преход с облачните играчи, а те са много – 5G и всичко останало.

Второ, за известен период в обозримо бъдеще увеличихме разходите от гледна точка на компонентите, което също негативно се отразява на брутния ни марж. Така че смятаме, че с времето ще продължим да виждаме ползите от по-високите маржове в софтуера. В момента смятаме, че трябва да сме предпазливи при натиска от гледна точка на компонентите.

В момента смятаме, че ситуацията с веригата на доставките няма да започне да се подобрява поне до средата на следващата година. И все още не е много ясно.

Нямаме висока степен на увереност в това отношение.

Имаме обаче друго. Gartner оцени веригите ни за доставка като номер едно в света. При всички индустрии.

Знам, че екипът ни работи упорито. В същото време сме насочени към всички позитивни аспекти на връщането в офиса на клиентите ни, хибридната работа, 5G и всички позитивни последици от това.