Изборите в Германия: Решеват се следващите 100 години

Луиза Нойбауер, активист от Fridays for Future

17:01 | 10 септември 2021
Преводач: Кирил Петков

В момента плановете на нито една партия не включват достатъчно мерки, за да останем под повишението на температурата от градус и половина. Това е скандално.
 
Изследвания ясно показват, че повечето германци и по-голямата част от всяка партия подкрепят ефикасните мерки спрямо климата.
Оправданието с липсата на желание от страна на обществото или определено поколение не отговарят на истината.
Подкрепата идва и от някои индустрии, които виждат смисъл да изпреварят процеса и разбират, че закъснелите мерки ще костват доста за всички.
Тези избори не са за 4 години напред. Те ще решат следващите близо сто години.

Някои партии се затрудняват да приемат, че климатичната криза е непосредствена заплаха, а други са го преодолели вече.
В края на краищата каквато и коалиция да се сформира, ние не можем да преминем 1,5 градуса.
Затова мобилизираме обществото. Затова молим всички не само да гласуват, но да се присъединят към нас на улицата. Натискът е по-нужен, от когато и да било преди.

Но изборите не решават всичко. Нуждаем се от хора, които да притиснат бъдещото правителство и да го накарат да предприе действия за климата. Гласовете са ни нужни. Трябва да убедим родителите си и бабите и дядовците ни да гласуват с нас.

Трябва да имаме предвид, че няма подходящ план. Трябва да се борим за изготвянето на план. Това е целта на световната климатична стачка на 24 септември, след изборите. Ще се провежда всеки петък. Отново и отново, докато не се предприемат действия.