Бихте ли спрели алкохола, част 1

Розали е'Силва

11:59 | 5 август 2021
Преводач: Кирил Петков

Алкохолът все още се продава много повече от безалкохолните напитки, но те остават една от най-бързорастящите категории в индустрията.

Не само хората, които са спрели да напълно пият се радват на безалкохолните напитки.

Те се водят от тренда към умереност. За някои става дума за умереност или по-здравословен начин на живот. Но за други като Мили, това е нов начин на живот.

"75% от хората, които редовно идват в Сенс Бар не се смятат за трезвеници или за хора, които се лекуват от алкохолизъм. Много от тях просто искат да пият по-малко. Те просто искат да общуват, без махмурлук. Без да пият или като пият малко", казва Крис Маршал от Sans Bar.

"В наши дни пазарът на безалкохолни напитки като бири и вина се оценява на около 6,6 милиарда щатски долара. Прогнозираме, че ще нарасне до 11,5 милиарда до 2025 г. Тенденцията на интерес към безалкохолните напитки ще продължи. Потребителите мислят все повече за здравето си и искат да пият с мярка. Това няма да спре. Има ръст на инвестициите от големите производители на алкохол, особено на бира, за които това е ключова сфера на ръст", смята Емили Нейл. пазарен анализатор на питиета за IWSR.