Bank of Ireland очаква финализиране на сделката за Davy в началото на 2022

Франческа Макдона, директор на Bank of Ireland

19:00 | 3 август 2021
Обновен: 19:14 | 3 август 2021
Преводач: Силвия Грозева

Първо докато все още Covid е с нас, все пак има ясен път за възстановяване.

Второ, забелязваме наистина пълна ваксинационна програма на нашите пазари. Това ще разхлаби хватката на вируса, в която бяха попаднали нашите икономики и обществата ни в последните 18 месеца. Икономическата ни прогноза все повече се подобрява.

Забелязваме, че настроението на клиентите ни се връща на предпандемични нива.

Интересни са тези 72% ръст на цифрите ни за първото полугодие, е, спрямо първото полугодие на 2020г с ниска база в нетипична година.

Ако сравним с 2019г., сме със 7% отгоре.

Това е в резултат на увеличението на приходите и на подобрението на разходите и качество на активите, за което оставаме позитивни.

Оставаме силно позитивни за придобивката си на Davy, които са доставчик номер 1 на управление на богатство в света и на услуги на капиталовите пазари в Ирландия. Той е няколко пъти по-голям от най-близкия си конкурент. Наистина е пазарен лидер.

75% от бизнеса му е в управление на богатство.

Дори и също да развиваме този сегмент, това е истинска възможност за промяна в обхвата на продукти и услуги, които предлагаме на високия сегмент от нашите клиенти.

Освен това ние сме водеща банка за корпоративна Ирландия. Така че бизнесът на капиталовите пазари на Davy е много привлекателен за нас.

На въпроса ви за интеграцията, аз съм силно насочена към приключване на транзакцията, което се надяваме да стане в началото на 2022г.

Работим усилено с мениджърския екип, за да интегрираме този бизнес, който добре познаваме. Ние го притежавахме преди години. Те са ключов партньор. Ние им осигуряваме услуги, те са добре познати на пазара. Затова нямам търпение да работя с ръководството, за да приключим сделката.