Какво следва за Bentley

Пол Уилямс, директор на Bentley Mulliner и Motorsport, Рис Милън, професионален шофьор на Bentley

23:30 | 28 юли 2021
Преводач: Антон Груев

Използвахме стандартно състезателно Bentley от GT3 сериите и леко го подобрихме. Допълнителните елементи позволяват да увеличим с около 30% силата на притискане на автомобила. Възползвали сме се в максимална степен от това, което ни позволяват правилата. Свършихме много работа по двигателя, основно за да работи той възможно най-добре в такива условия. Най-трудно е той да развива максимална мощност както долу на старта, така и на финала.

Доработихме дюзите и подобрихме водната помпа, за да се охлажда двигателя по-добре и да работи на максимална мощност до върха.

Трябваше леко да променим някои настройки, защото това е състезателен двигател и имаше някои неща, които трябваше да променим. Но няма разлика в представянето на двигателя, което е изумително.

Най-добрият вариант за нас ще бъде, ако разработим горивна смес, която да отговаря на спецификациите на стандартните горива, а те са различни за състезателните коли. В момента ги тестваме както с шосейните, така и със състезателните модели. Има различни горивни смеси, които идват от различни места. В зависимост от източника на горивото варира и процента възобновяеми съставки. И с развитието на тази технология според мен е страхотна възможност за хората да продължат да използват автомобилите с конвенциални двигатели без да вредят на планетата.

Всичко, което правим в състезателния отдел бихме искали да стане част и от стратегията ни Beyond100. Така че разглеждаме различни варианти за бъдещето на състезателния си отдел, както и за шосейните си модели. Полагаме много усилия и работим и по възможностите на електрификацията. През следващите години ще представим страхотни автомобили и има много сфери, в които Bentley ще покаже какво може. Това е една възможност да покажем и по-агресивните способности на колите ни.

Имаме история в моторните спортове и искаме да покажем на всички, че можем всичко и ще продължим да го правим и в бъдеще. С развитието на електрическите си автомобили  искаме да показваме широчината на своята гама модели.