Летище Дубай отваря отново тази седмица: Пол Грифитс, част 1

Пол Грифитс, директор на Dubai Airports

21:51 | 23 юни 2021
Обновен: 21:57 | 23 юни 2021
Преводач: Петя Кушева

Преди всичко правителствата по света започват да управляват ситуацията с Koвид-19 вместо да я избягват.

Започваме да виждаме това в тенденциите при пътуванията с предстоящите училищни ваканции и големия отпускарски период тук в ОАЕ.

Плюс, с нетърпение очакваме Експо и различни други събития до края на годината. Фактът, че ОАЕ през цялата пандемия остана отворена за толкова много страни по света очаква огромно нарастване на входящото и изходящото търсене през следващите няколко месеца.

Затова използвахме възможността да отворим отново Терминал 1 от 24 юни, който ще доведе до прехода на 66 авиокомпании в момента опериращи на Терминал 3 обратно към Терминал 1.

Това ни дава по-голям капацитет за РCR тестване на пристигащите и също помага да се осигури по-добро ниво на обслужване по очевидно физически дистанциран начин, който трябва да спазваме непрекъснато. Дава ни пътнически капацитет от още 18 милиона пътници, с които да можем да работим.

Вече виждаме 89 процента от страните, с които по-рано оперирахме. До есента се надяваме да се върнем до близо 90 процента от първоначалния капацитет, с който оперирахме преди пандемията.

Така че прогнозата изглежда положителна. ЕС разглежда въвеждането на ваксинационни паспорти в целия ЕС от 1 юли.

Положителни звуци идват и от САЩ по отношение на Европа. Като вече споменахте, предпазливото отваряне на Нигерия, Южна Африка и Индия очевидно ще насочи трансфер на пътникопоток през XP International и ще запазим короната си на най-натоварените летища в света през цялата пандемия, каквито сме били и през последните седем години.

Така че прогнозата е предпазливо оптимистична въз основа на някои от тенденциите, които наблюдаваме сега.

Вижте втора част на видеото.