Бумът на офис-кабините за градината

Томазо Боано, собственик на BoanoPrismontas

15:00 | 16 май 2021
Автор: Мария Попова

Пандемията и работата от дома ни кара да търсим решения. Това предложение на лондонското архитектурно студио BoanoPrismontas е евтино, с добра гледка, а отдалечеността е до края на градината.

След като поставят началото през септември 2020, компанията е затрупана с поръчки чак от Австралия.

Тези кабинки от два квадратни метра се изработват от брезов шпертплат са 7 хиляди долара. Те са модулни, предварително изработени и е нужен ден, за да се сглобят. Компанията се надява тази година да достави 15 кабинки.

 

Днес всички работят от дома си, от пренаселени малки апартаменти, трябва да плащат наем, който не е променен и всички се събират в хола, а в задния двор има градина или свободно място, което може да се ползва.

Вие постоянно сте в хола - било за да готвите, или да работите, или да гледате телевизия. И се чувствата в капан, в истински капан. Така че, да имате възможност да излезете от дома си, да прекосите градината и да влезете в друга малка стая вероятно е достатъчно, за да си отдъхнете и да се почувствате по-добре.

През първите две седмици пристигнаха стотици имейли от цял свят – от Великобритания, от Европа, Америка, Австралия. Ние се опитахме първо да се съсредоточим над пазара в Лондон и Англия, защото сме местна компания. Първият ни клиент беше човек, който трябва да работи от дома си, има семейство и две деца и отчаяно се нуждаеше от спокойно място, където да събере мислите си.