Ginkgo планира сливане със SPAC за $17,5 млрд, част 1

Джейсън Кели, директор на Ginkgo Bioworks

15:26 | 13 май 2021
Обновен: 16:24 | 13 май 2021
Преводач: Петя Кушева

Основната причина за сливането със SPAC-компания бе бързината. IPO процесът ангажира директорския екип за около шест месеца. Тук работихме с хората от Soaring Eagle. Те правят SPAC-сделки от близо десетилетие. Много са ефективни и отлично се справят с това. Имахме подготвен план за две седмици със страхотни нови инвеститори: Morgan Stanley, Putnam, Ark, Bailey Gifford. Така бих могъл да се върна към изграждане на бизнеса бързо. Имахме добро поръчителство около размера на средствата, които бихме привнесли в партньорството. Така че харесвам този начин.

Основната идея е, че вътре във всяка клетка има цифров код под формата на ДНК. А, Т, Г, Ц, нули и единици, а вие можете да го четете и записвате със секвениране и синтез на ДНК. Така можете да програмирате клетката.

Можете да разберете това, всъщност, ако сте имали информационна РНК ваксина. Нейното РНК е част от код. Вашата клетка приема това. Прочита кода, прави малко протеин, включва имунната Ви система и ние всички се измъкваме от тази бъркотия. Това е чудесен пример за клетъчно програмиране.

Но виждаме същото и в неща, като „Impossible burger“. Там има протеин, който е направен с клетъчно програмиране, което го прави добър на вкус и мирис. Имаме съвместно предприятие с Bear за сто милиона долара за програмиране на микроби, които произвеждат тор. Работим с Roche върху антибиотици.

Това са просто различни приложения. Gingko, е хоризонтална платформа, индустрия подобна на технологиите, където хората идват, за да програмират приложенията си, само че ние програмираме в ДНК.

Вижте втора част на видеото.