Merck ще помогне на Johnson& Johnson в производството на ваксина

Джули Гербърдинг, вицепрезидент на Merck & Co.

21:30 | 9 май 2021
Преводач: Мария Попова

Мисля, че всички съзнаваме огромната хуманитарна катастрофа настъпила в Индия и някои други страни. На първо място, това което правим са дарения. Както и други компании, до момента Merck е заделила 7 милиона долара за кислородни генератори и други медицински материали. Но в крайна сметка, ние знаем, че решението са ваксините, но в краткосрочен план, хората се нуждаят от лечение.

Успяхме да предоставим доброволни лицензионни договори с пет индийски фирми, които да произвеждат наш медикамент, който е във Фаза 3 на изпитвания.

Той е многообещаваш, но действието му не е доказано. Ако се докаже, че е ефикасен, той би могъл да спасява животи в Индия и всичко, което би довело до ускоряване на разпространението му е сред нашите приоритети. Подчертавам, че все още не е одобрен, но като изпреварваме събитията и с надеждате, че може да е от полза всички ние търсим начин да помогнем в момента.

Доставките на ваксини все още не са достатъчни, за да отговорят на търсенето по света. Но макар ние да не произвеждаме наши ваксини, ние търсим начин да помогнем на производителите на ваксини да разширят доставките си.

Например ние се договорихме с Johnson& Johnson да им помогнем да произведат повече дози от тяхната ваксина и това предлагане ще е от помощ в световен мащаб. Така че, правим каквото можем, но ми се искаше да можем да направим повече.