Разминаването в Европа е по-голямо от други региони

Катрин Ман, главен икономист в Citi Group

18:30 | 23 април 2021
Преводач: Мария Попова

Основното е, че базовите икономически темпове са важен индикатор или важен фактор да това, което ЕЦБ би трябвало да предприеме. А донякъде е неясно в каква посока ще се развият нещата в този регион, предвид вируса, карантините и евентуалните промени през лятото.

Пазарите искат яснота, яснота по определена реакция на централната банка,когато самите данни за набраната инерция, които пораждат тази реакция остават крайно неясни.

Е, пазарът винаги обича да е с едни гърди напред. Това му е работата. Тук няма новина. Но смятам, че въпросът е, че винаги се залага на вируса, на ваксинацията и най-важното на реакцията на населението на достъпността на ваксините.

Една от много важните характеристики на Европа и супер предизвикателство за ЕЦБ е, че има разлика между случващото се в производството в Германия, например и с услугите в някои от другите икономики.

Това разминаване е много по-голямо отколкото в други региони. За ЕЦБ това е особено голямо предизвикателство, защото те трябва да работят за региона като цяло.