Apple има възможност да заеме целия пазар

Марк Гърман, Bloomberg News

19:15 | 13 април 2021
Обновен: 22:02 | 13 април 2021
Преводач: Кирил Петков

Apple работи към по-голяма поверителност и сигурност на данните от години, така че ако пусне нещо, обратната връзка няма да бъде толкова негативна както при Facebook, Amazon и Google поради споменатите причини.

Очевидно е, че поверителността е основният фактор, който отличава продуктите на Apple от останалите на пазара.

Дори когато компанията пусна стодоларовия Homepod Mini през ноември, едно от първите неща, за които говореше, бе колко е чувствително към поверителността.

Всичко бе по обичайния модел на Apple.

Но дружестово знае, че личното пространство е причина устройствата му да бъдат предпочетени пред други, въпреки че технологии като Siri се смятат за по-нефункционални.

Apple смята, че си струва продуктът ѝ да има по-малко функции в сравнение с Alexa, но да се купува повече поради по-голямата поверителност.

Apple има възможност да заеме целия пазар..

Те се справят прекрасно със iPad, таблети, смарт часовници и телефони, но не се справят особено добре с домашни говорители и други умни устройства.

Нужен им е стратегически подход.

В момента виждаме първите устройства, първите опити.

Ще са скъпи, може да имат успех, но сами по себе си няма да решат проблема на Apple с липса на истинска екосистема от устройства за умни домове от трети страни.

Погледнете колко устройства подкрепя Homekit, протокола на Apple за умни домове - под хиляда. Погледнете Amazon и Google. Общият брой сигурно е 175 до 200 хиляди устройства.